Γράφει ο «Practitioner»

Αυτήν την εβδομάδα μετά από μια διακοπή γυρίσαμε ξανά στα σεμινάρια , οπότε μπορέσαμε να μάθουμε με την ησυχία μας 5-6 πράγματα πάνω στον αφοπαφοπλισμος οπλουλισμό πιστολιού.

Ο Doron Balahcen δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις για το ποιος είναι. Η φήμη του πολλές φορές προηγείται του ονόματος. Τι μας δίδαξε λοιπόν ο Doron αυτή την φορά. Όπως ο ίδιος τόνισε ήθελε να δείξει λίγο πιο ανοιχτόμυαλες τεχνικές σε μια κατάσταση που κάποιος μας απειλήσει με πιστόλι. Μπορεί το σεμινάριο να ήταν civilian αλλά οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν και κάποια πράγματα από τις τεχνικές των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού. Ούτως ή άλλως σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπως αυτή της απειλής με όπλο, όσα περισσότερα ερεθίσματα έχει κάποιος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιδράσει αρχικά και να αντιδράσει και σωστά στην συνέχεια.

Αν και το σεμινάριο έδειχνε να μοιάζει «ξεκούραστο» εκ πρώτης όψης, ο Doron δεν παρέλειψε να εφαρμόσει τις αγαπημένες του «γυμναστικές επιδείξεις». Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας άφησε αν και κατάκοπους, ικανοποιημένους στο τέλος. Κλου της βραδιάς η ξαφνική «επίθεση» με Uzi και ο αφοπλισμός του Balahcen από εκπαιδευτές και η συμμετοχή του σε άσκηση εδάφους στο σάκο μαζί με εκπαιδευόμενους και την γνωστή αίσθηση του χιούμορ του. KIDA