GYMNASTIKS  Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη καινούριου τμήματος ενόργανης γυμναστικής (gymnastics) και λειτουργικής προπόνησης με πέντε ώρες την εβδομάδα. Υπεύθυνος προπονητής θα είναι ο Βαγγέλης Πατρινός αθλητής της ενόργανης και Βαλκανιονίκης με αρκετές διακρίσεις στο δυναμικό του. Το τμήμα αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό τη γενικότερη ενδυνάμωση των μελών μας . Εργαλεία γιαυτό είναι οι ιμάντες TRX , μονόζυγα, δίζυγα, κρίκοι , kettlebell , αλλά και πολλά άλλα!

H ενόργανη γυμναστική και η λειτουργική προπόνηση είναι η γυμναστική που προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στην καθημερινή δραστηριότητά μας, χωρίς τραυματισμούς!

Γυμνάζει όλο το σώμα μας αλλά κυρίως τον πυρήνα του σώματος (core), δηλαδή τους μύες της κοιλιάς και του κάτω μέρους της πλάτης, την σταθερότητα του σώματος, καθώς αυξάνει τη δύναμή μας, την αντοχή και την ευελιξία μας.

Είναι ιδανική προπόνηση για αποκατάσταση τραυματισμών.
Γιατροί συνιστούν σε ασθενείς με τραυματισμούς ή κινητικά προβλήματα ή και μέχρι μετά από εγκεφαλικό την λειτουργική προπόνηση (γυμναστική-αποκατάσταση) που γίνεται από φυσικοθεραπευτές με το κατάλληλο ασκησιολόγιο για την γρήγορη αποκατάσταση και επανένταξη στην καθημερινότητά τους.κατακορυφο

Είναι ιδανική γιατί οι ασκήσεις μιμούνται τις φυσικές κινήσεις του σώματός μας. Μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών, βελτιώνει καρδιακά τον ασκούμενο με ό, τι οφέλη συνεπάγεται, καθώς αυξάνει τις καύσεις του σώματός μας περισσότερο κατά 23-25% σε σχέση με άλλες προπονητικές μεθόδους εκγύμνασης σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και έχουν συγκριθεί.

Η συχνή προπόνηση βελτιώνει την ισορροπία μας, την ιδιοδεκτικότητα, την αντοχή, τη ταχύτητα, την αύξηση της δύναμής μας, καθώς επίσης και τους σταθεροποιητές μας. Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι στην άσκηση της λειτουργικής προπόνησης κάνουμε χρήση διαφόρων προπονητικών εξοπλισμών όπως ιμάντες, σχοινιά, kettle bells, medicine balls, core bags κτλ. ώστε να μας βοηθήσουν στην σωστή επίτευξη της άσκησης.

Όλες οι ηλικίες μπορούν να ασκηθούν, να νιώσουν και να δουν άμεσα τα οφέλη της λειτουργικής προπόνησης.

Έναρξη μαθημάτων 11/10/2016 8.30! Σας περιμένουμε όλους για μία δοκιμαστική προπόνηση!

ενοργανη