Χτυπήματα όπως γροθιές ή κλωτσιές συμβάλουν  στην ενίσχυση του καρδιακού ρυθμού του και τόνωση των μυών. Προσθέτοντας  μερικές τεχνικές αυτοάμυνας και κάποια σενάρια streetfight η αδρεναλίνη αρχίζει να ρέει.

Κράβ Μαγκά για πολίτες άμυνα σε ευθεία γροθιάΤο Krav Maga IKMF είναι σύστημα μάχης σώμα με σώμα και  αυτοάμυνας των Ισραηλινών  Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), διδάσκεται   στους απλούς πολίτες που θέλουν να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν δεχθούν επίθεση. Αυτή η προκλητική, προπόνηση για όλο το σώμα   βοηθά στην απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης και υγείας.

Με το Krav Maga εστιάζεται στο να υπερασπίζεται τον εαυτό σας,  έτσι  γυμνάζεστε χωρίς να το συνειδητοποιείται.Τα καλά  νέα είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί σε  ότι αφορά την ηλικία ή το βάρος. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μάθουν.

Δεδομένου ότι ο σκοπός είναι να εξαλείψετε τον κίνδυνο με κάθε μέσο,  στόχος είναι να αντιδράσετε ως επιτιθέμενος όταν σας  επιτεθούν, όχι ως  θύμα. Οι μαθητές μαθαίνουν χτυπάνε  με γροθιές , κλωτσιές,  αγκώνες,  γόνατα στην προσπάθειά τους να αμυνθούν όταν στραγγαλίζονται, απειλούνται με όπλα ή ακινητοποιούνται με λαβές.

Πιέσεις εδάφους με κλειστές γροθιές.Είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα που συνδυάζει αερόβια και αναερόβια προπόνηση. Ότι κάνουμε είναι εκρηκτικό, επιθετικό και με μεγάλο αντίκτυπο, αλλά σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Όλο αυτό το σφυροκόπημα βοηθά στην οικοδόμηση της οστικής πυκνότητας.

Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη, αλλά η διατήρηση της ψυχραιμίας επίσης,  γιαυτό οι μαθητές διδάσκονται να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε δυνητικά βίαια σενάρια.

Σε ένα γυμναστήριο ή μία σχολή , δεν παίρνει πολύ χρόνο για να εξοικειωθείτε με κάθε κομμάτι του εξοπλισμού. Αν θέλετε αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, θα πρέπει να ιδρώσετε και να βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας.