Ποιά είναι η International Krav Maga Federation (IKMF)

Η ιστορία της ομοσπονδιακής οργάνωσης του Krav Maga ξεκινάει το 1978, όταν ο Ίμι μαζί με πολλούς μαθητές του δημιουργούν την Krav Maga Association, με σκοπό την διάδοση του συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δημιουργία της IKMF προέκυψε σαν ανάγκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η KMA είχε καταστεί δυσλειτουργική εξ αιτίας των διχογνωμιών που επικρατούσαν στα υψηλά της κλιμάκια. Τότε, ο Ίμι μαζί με τους πιο κοντινούς και υψηλόβαθμους του μαθητές, αποφάσισε να πρωτοστατήσει στην δημιουργία μιας νέας, διεθνούς ομοσπονδίας, η οποία δεν ήταν άλλη από την IKMF. Ανάμεσα στους μαθητές του αυτούς, ήταν και ο σημερινός πρόεδρος της IKMF, o Αβι Μογιάλ. Η ίδρυση αυτή έλαβε τελικά χώρα το 1995, μετά την διάλυση της αρχικής ομοσπονδίας.
Η IKMF στην Ελλάδα άρχισε την πορεία της σε ένα σεμινάριο του περιοδικού “Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες” το Φεβρουάριο του 2006, στο Νέο Ηράκλειο στο οποίο εισηγητής ήταν τότε ο επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής και σήμερα πρόεδρος της IKMF, Άβι Μογιάλ. Επόμενο βήμα, ήταν η οργάνωση του πρώτου Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC), το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006 και τελείωσε τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου. Βασικό σημείο για το χαρακτήρα της IKMF Ελλάδας είναι η ασυμβίβαστη προσήλωσή της στην διάδοση της αυτοάμυνας για όλους, χωρίς όμως την αντίστοιχη προβολή στρατοκρατικών προτύπων που αυτή συνήθως συνοδεύεται. Την χαρακτηρίζει επίσης η αμείωτη και επίμονη επιμόρφωση των εκπαιδευτών της σε σταθερή βάση από υψηλόβαθμα στελέχη της IKMF, μέλη της GlobalInstructorΤeam (GIT), ενώ ξεχωριστός και μοναδικός είναι και ο ομαδικός και συνεργατικός τρόπος δουλειάς των ανθρώπων της.

 

Καθ΄όλη της δράση της IKMF στην Ελλάδα, έχουν λάβει χώρα αμέτρητα τρίωρα ανοιχτά για όλους σεμινάρια με ειδικά θέματα, μερικά εκ των οποίων είναι: εισβολή στο σπίτι,αυτοάμυνα για γυναίκες και παιδιά, DirtyFighting, χρήση καθημερινών αντικειμένων στην αυτοάμυνα, αυτοάμυνα σε πιστόλι, μαχαίρι και ραβδί, προστασία τρίτου προσώπου, αυτοάμυνα στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, σε κλειστούς χώρους, στη φύση και διάφορα πολλά, καθώς και σεμινάρια αποκλειστικά για εκπαιδευτές. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει και στα Pcamp που λαμβάνουν χώρα στο τέλος κάθε σαιζόν στο Λουτράκι.

Στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2012 έλαβε χώρα ,στο Μαρούσι το Δεύτερο European Directors’ Meeting, στο οποίο παρευρέθηκαν οι διευθυντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της IKMF στις χώρες τους, κάτω από την καθοδήγηση του Άβι Μογιάλ. Κατά τη διάρκεια μάλιστα του Meeting, οι Ευρωπαίοι Διευθυντές εξέτασαν ταυτόχρονα πάνω από 400 Έλληνες μαθητές όλων των επιπέδων, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην παγκόσμια ιστορία τουKrav Maga.