Στη  σημερινή κοινωνία, η ανάγκη να προστατεύσετε τον εαυτό σας γίνεται όλο και πιο αναγκαία, ακόμη και αν νομίζετε ότι δεν θα συμβεί σε σας, ποτέ δεν ξέρεις. Θα μπορούσε τόσο να είναι ένας φίλος που στρέφεται  εναντίον σας όσο  και ένας ξένος που σας επιτίθεται. Πολλοί άνθρωποι, που δεν ξέρουν πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, όσο  αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί, γίνονται ευκολότεροι στόχοι. Εδώ είναι όπου πρέπει να αντιληφθείτε ότι  τα μαθήματα αυτοάμυνας  είναι σε μεγάλο βαθμό προς όφελός σας, ανεξάρτητα ποιος είσαι.Συσκευή ψεκασμού πιπεριού.

Η παρακολούθηση μαθημάτων αυτοάμυνας μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την ενδεχόμενη  επίθεση εις βάρος σας και να σας κάνει να έχετε περισσότερη επίγνωση του περιβάλλοντός σας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή σπρέι πιπεριού, ένα όπλο αναισθητοποίησης, ένα Taser, ή ακόμη και ένα όπλο  θα επωφεληθείτε από το να έχετε  κάποια κατάρτιση στην αυτοάμυνα.  Η ενασχόληση σας  βοηθά να μάθετε πώς να αντιδράσετε και να χρησιμοποιήσετε σωστά οποιοδήποτε εξοπλισμό έχετε επιλέξει για την προστασία σας, σε μια συγκεκριμένη κατάσταση σωστά. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν όλες τις συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έτσι, έχοντας μόλις μια συσκευή να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε μια επίθεση δεν είναι πλήρως προστατευτικό αν δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε και πώς να αντιδράσετε σε μια κατάσταση.

ΌΣυσκευή ηλεκτρικής  εκκένωσης.ταν επιλέγετε να εκπαιδευτείτε  στην αυτοάμυνα, η γνώση είναι μαζί σας και είναι διαθέσιμη για χρήση ανά πάσα στιγμή, αμέσως,  24  ώρες το 24ωρο. Όταν δεν έχετε χρόνο για να φτάσετε  τη συσκευή/ το όπλο σας, μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αμέσως.

Έτσι κρίνετε αναγκαίο να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε τις επιλογές για την αυτοάμυνα. Μιλήστε σε μερικούς φίλους, κάντε κάποια έρευνα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό που κάποιος άλλος προτιμά να χρησιμοποιεί για την άμυνα δεν μπορεί να είναι ό,τι  θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, είναι καλό να πάρετε κάποιες απόψεις. Υπάρχουν πολλοί λιγότερο από θανατηφόρο επιλογές αυτοάμυνας εκεί έξω και μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ό, τι κι αν επιλέξετε, ξεκινούν με την εκπαίδευση αυτοάμυνας, όπως το Krav Maga ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει. Θυμηθείτε! Χρειάζεται η  εξάσκησης στη αυτοάμυνα να κινείται σε τακτική βάση για να κρατήσετε της αντιδράσεις που έχετε μάθει ενεργές.